ANMÄLAN OCH TIDER – Läsåret 2022-2023

Ansökan görs på hemsidan så snart som möjligt då det finns begränsat antal platser. Dock senast 16 maj, därefter hålls ansökan öppen fram till kursstart i mån av plats. Sökande måste ha fyllt 18 år. Höstterminen 2022 startar onsdagen den 24 augusti. Terminen avslutas tisdagen den 20 december.

Vårterminen 2023 börjar 11 januari och avslutas söndagen den 11 juni.

Lektionstiderna gemensamt för alla elever är:

  • Måndag    9.00-14.15
  • Tisdag       9.00-14.30
  • Onsdag     9.00-14.30
  • Torsdag     9.00-15.00

Utöver detta tillkommer team och handledningstid 2 timmar i veckan samt praktik 3-6 timmar i veckan. På vilket sätt samt vilka tider din handledning och praktik ligger varierar beroende på vilket team du väljer.

STUDIEMEDEL

IBIOS årskurs 1 är en heltidsutbildning som ligger under Kaggeholms Folkhögskola. Därmed har du som student möjlighet att ansöka hos CSN om studiemedel. Särskilda regler gäller om du är under 20 år. Mer information om studieekonomi får du på www.csn.se

AVGIFTER

När du blivit antagen bekräftar du din plats genom att betala en faktura som vi skickar till dig på 500 kr. Det täcker administrationsavgifter för din ansökan, mer information kring detta får du med ditt antagningsbesked. Undervisningen på IBIOS är kostnadsfri men skolan tar ut en terminsavgift på 5 000 kr (totalt 10 000 kr) som bekostar kompendier, försäkring, datortillgång, fika, kurslitteratur, uppstartsretreat och en avslutningsövernattning. Terminsavgiften betalas via en faktura du får vid kursstart. Missionsresa till Afrika: ca 14 000-16 000 kr (kostnader för vaccin, visum etc. tillkommer) plus en evangelisationsresa i Sverige. ca: 1 000 kr.

BOENDE

Du ansvarar själv för ditt boende, men vi kommer hjälpa dig som sökande så långt vi kan. Planera i så god tid du kan, eftersom boende i Stockholm kan vara en utmaning. Maila oss om du behöver hjälp gällande detta.Tips är att ställa sig i kö till TEMPUS som är ett studentboende i Bromma där många av våra elever genom åren fått lägenhet.

TRANSPORT

För att ta dig runt i Stockholm med kollektivtrafiken behöver du köpa ett SL-kort. Som studiemedelsberättigad student kostar ett SL-kort ca 600 kr/månad, läs mer om studentrabatten här.

ARBETE

En storstad som Stockholm innebär många möjligheter till arbete. Obligatoriska lektionstider motsvarar ca 25-30 timmar per vecka, vilket gör det möjligt att arbeta extra vissa eftermiddagar, kvällar och helger. Ha dock i åtanke att utbildningen räknas som heltid, och att du utöver lektionstillfällena behöver ha utrymme att lägga tid på självstudier.

Har du fler frågor får du gärna kontakta oss via mail: info@ibios.se